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Les fruits et légumes du mois

Découvrez la rhubarbe

En Europe, on mange la rhubarbe au goût aigre principalement sucrée en dessert, dans les gâteaux ou les gratins. Elle est riche en vitamines A, C et en potassium. Elle stimule la digestion.

Idée de recette de saison: Compotée de rhubarbe et crumble de spéculoos.

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The recipe of the week

Ingrédients (For 6 people )

  • 1 onion
  • 2 shallots
  • 2 cloves of garlic
  • 1 celery stalk
  • Thyme, ½ a bay leaf and sprigs of parsley
  • 1 carrot
  • 1 clove
  • 1 dl white wine
  • 1 dl red wine vinegar aged in oak barrels
  • 2 dl extra virgin olive oil
  • a pinch of salt
  • Sarawak or traditional black pepper

Préparation

Chop the onion and the shallots.

Crush 2 cloves of garlic.

Chop the parsley, the celery, the thyme and the carrot, and then grind everything in a spice mortar.

Add the bay leaf and the clove.

Add the white wine, the red wine vinegar and the extra virgin olive oil.

Stir well.

Adjust the seasoning with salt and black pepper.

Our tip :

Using marinades is a traditional way to tenderize and to flavour meats through slow impregnation. Ideally, let this happen overnight (the day before cooking the meat), in the fridge.

 

Le magazine qui fait la part belle aux fournisseurs et à la politique d'approvisonnement d'Eldora

Avec ce nouveau journal, Eldora souhaite apporter une contribution à la qualité des mets et à la culture alimentaire dans les établissements médico-sociaux en Suisse romande, tout en fournissant des informations sur les derniers développements et tendances. Bonne lecture !

Numéro 2
Automne 2019-Hiver 2020

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